Parlament

Parlament

2017. október 13., péntek

Hát akkor konzultáljunk!

A tavaszi nemzeti konzultáció után, a nyári Soros-plakátözönt követően jobb nem jutott Habony Árpád eszébe: ősszel is Soros Györgyről konzultálunk. Pontosabban a Soros-tervről, amely természetesen egységes tervként sohasem létezett. De mi is az alapja:

Javaslatainak lényege:
  • Évi egymillió menekültet fogadhatna be Európa, ezt a számot később 300.000-re módosította. A befogadás és elhelyezés önkéntes lenne, menekültenként a befogadás és az integráció 15.000 eurót tenne ki, melyre az Uniónak 30 milliárd eurónyi pénzalapot kellene létrehoznia;
  • Támogatni kellene Libanont, Jordániát és Törökországot az ott lévő mintegy négymillió menekült ellátásának segítésére;
  • Létre kéne hozni az Uniós Menekültügyi Ügynökséget;
  • A menekültek szállítása és befogadása ellenőrzött módon kéne hogy történjen;
  • Erős határőrizetet és parti őrséget javasol;
  • Minden uniós tagországra egységesen érvényes menekültbefogadási elveket kéne kidolgozni;
  • A menekültellátásba be kéne vonni a magánszektort, a civil szférát és az egyházakat.

Amiről nincs szó a javaslatok között:

  • Szó sincs a határvédelem gyengítéséről;
  • Szó sincs illegális, nem befogadott státusú bevándorlók befogadásáról;
  • Szó sincs kötelező kvótáról;
  • Szó sincs a menekültekre vonatkozó enyhébb büntetőtörvényekről;
  • És legfőképpen szó sincs arról, hogy ez valamiféle kötelezően megfogadandó terv lenne: ezek csupán egy olyan ember javaslatai, akinek a véleményére érdemes odafigyelni.
Soros György a nyílt társadalom eszméjének következetes képviselője, Karl Popper tanítványa. Mivel az Európai Unió alapértékeinek egyike a nyílt társadalom (ellenségeskedés helyett partnerség, bezárkózás helyett együttműködés és párbeszéd, kirekesztés helyett befogadás), ezért véleményét rendszeresen meghallgatják, nézeteinek kifejtésére pedig rendszeresen teret adnak. Ezt interpretálják nálunk úgy, hogy Soros dróton rángatja a brüsszeli bürokratákat.
Hogyan lett Soros György az egyes számú közellenség Kelet-Európában. Nos, erről ő maga beszél egy 1994-ben készült interjúban (mindössze 4 és fél perc, érdemes végighallgatni)



A legfontosabb gondolatot külön kiemelem:
Ha egy ország nem tud versenyezni a világ többi országával, akkor könnyebb bezárni, és akkor a sikertelen emberek is meg tudnak lenni ebben a zárt körben, és a zárt körön belül vezethetik a társadalmat olyan emberek, akik nem tudnának egy nyitott társadalomban funkcionálni... Kelet-Európában új zárt társadalmak jönnek létre, melyek a nacionalizmus és az etnikai identitás gondolatára vannak alapozva, e gondolat körül tudják mozgósítani a népet a vezetőség mögött. Azért, hogy ezt sikeresen csinálják, az kell, hogy a nemzet veszélyben legyen, és ha nincs veszély, akkor egy veszélyt kell létrehozni... Sajnos a nyitott társadalmak nem harcolnak ez ellen, ettől nem félnek, nem tartják fontosnak.

Soros jóslata két évtized múlva Magyarországon valósággá vált, és hogy a helyzet még pikánsabb legyen, pont ő vált az egyik mesterségesen kreált ellenséggé. Orbán jó tanítvány volt: amit Soros elrettentő példaként tanított neki, azt ő forgatókönyvként alkalmazza, és a mesterét tette meg benne főszereplőnek.
Ördögi ez az Orbán-terv, de nézzük meg, milyen mesteri marketinggel van felépítve. Kezdjük a vizuális megoldásokkal: A kék plakáton (alul) egy lenézően mosolygó Soros-fejet láthatunk.
A képet egy jó tíz évvel ezelőtt egy sajtótájékoztatón készítették (felül), amint Soros György éppen szót ad a következő kérdezőnek. Mindkét fotóra berajzoltam az arctengelyt. Jól látható, hogy az alsó képet 15 fokkal előre billentették, így lett a közönséggel együtt nevető mosolyból egy lesajnáló mosoly. Ehhez jön hozzá a szürkítés, és máris kész a démoni Soros-fej.
Aztán itt van a számmisztika: a nemzeti konzultációs kérdőív soros hét bűnét sorolja fel (amelynek egyébként minden pontjáról bebizonyosodott, hogy szemenszedett hazugság), utalva ezzel a bibliai hét főbűnre.
Jó másfél évvel ezelőtt egy dalnok ezt énekelte: "Azt beszélik róla, hogy maga a Sátán". Hát erre tessék, milyen beszéd hangzik el Tisztelt Ház falai között: Soros György maga a Sátán, de szerencsére a Szent Rózsafüzér képes minket tőle megóvni. Szerintem történelmi pillanat volt, először hivatkoztak ördögűzőkre a Parlamentben (pont ma 100 éve volt az utolsó fatimai csoda, amikor a Rózsafüzér Királynője több tízezer ember előtt megjelent).



Félve kérdezem meg: ha Soros valóban a Gonosz megtestesülése, akkor Orbán ösztöndíj-szerződését is vérrel pecsételték meg?
Lehet ezt még fokozni? Hát persze. Városszerte tájékoztató standokat állított fel a Fidesz a nemzeti konzultációról, lakossági fórumokat tartanak mindenfelé. Az ellenzék sem tétlenkedik: Szél Bernadett közérdekű adatigénylésként kérte ki a Soros-tervet, hadd lássa, miről konzultálunk, Vona Gábor pedig egyenesen feljelentést tett Soros ellen, mert ha igaz, amit állítanak róla, akkor bűnös hazaárulás bűntettében.
Mivel magam többször kifejtettem, hogy szeretek első forrásból tájékozódni, ezért megvásároltam Soros György egyik könyvét: A nyílt társadalom avagy a globális kapitalizmus megreformálása. Ha majd kiolvastam, posztolok róla.
Egy alternatív nemzeti konzultációs kérdőívet is szerkesztettem az Orbán-tervről, melyről részletesen egy nemrég közzétett posztomban is írtam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése