Parlament

Parlament

2017. október 13., péntek

Ez felháborító! (alternatív nemzeti konzultáció az Orbán-tervről)


KÉRJÜK, TÖLTSE KI AZ ALÁBBI KÉRDŐÍVET!

1. Orbán Viktor és kormánya azon munkálkodik, hogy Magyarország kilépjen az Európai Unióból. Az Unió értékeitől folyamatosan távolodik, döntéseinek végrehajtását elutasítja, miközben pénzügyi támogatását elfogadja.

Magyarország 2004-ben nemcsak azért csatlakozott az Európai Unióhoz, mert ez elsőrendű fontosságú gazdasági érdeke, hanem mert osztozik az Unió alapvető értékeiben, az Európa nemzetei iránti szolidaritásban és a nemzetek közötti partneri együttműködésben. Az Uniótól kapott pénzügyi támogatások nélkül hazánkban nem volna gazdasági növekedés. Az Orbán-kormány rendre megkérdőjelezi az Unió döntéseit, pedig hazánk képviselteti magát az Unió összes döntéshozó szervezetében. Orbán végső terve Magyarország Európai Unióból való kivezetése.

Ön támogatja az Orbán-tervnek ezt a pontját?          IGEN          NEM


2. Orbán Viktor kormánypropagandája külső ellenségkép kreálásával próbálja elterelni a magyarok figyelmét az ország belső gondjairól, a szegénységről, az egészségügy és az oktatás egyre romló helyzetéről.

A kormánypropaganda újabb és újabb ellenség kreálásával egyrészt félelmet kíván ébreszteni, másrészt el akarja terelni a figyelmet a rossz kormányzásból származó egyre halmozódó országos gondokról. Soros György, a brüsszeli bürokraták vagy a bevándorlók helyett Magyarország igazi problémája az egyre nagyobb méreteket öltő szegénység, a lassan összeomlással fenyegető egészségügy katasztrofális helyzete, illetve a közoktatás területén tapasztalható áldatlan állapotok. Orbán Viktor terve, hogy a magyarok figyelmét nem létező ellenséggel való riogatással elterelje.

Ön támogatja az Orbán-tervnek ezt a pontját?          IGEN          NEM


3. Orbán Viktor terve a hazai tömegtájékoztatási eszközök fölötti kormányzati ellenőrzés és befolyás teljes megszerzése, a független médiumok elhallgattatása.

Az Orbán-kormány működése alatt a közszolgálati televízió- és rádióadók az állampárti propaganda kiszolgálóivá váltak, mindkét országos kereskedelmi rádiócsatorna megszűnt, egy országos kereskedelmi televízió-csatorna teljesen kormánybefolyás alá került. Megszüntették a legnagyobb példányszámú ellenzéki politikai napilapot, a Népszabadságot, az összes megyei napilap kormány-közeli lapkiadók tulajdonába került, akárcsak a legnagyobb internetes hírportálok. A plakáttörvénnyel az ellenzék utcai plakátokon való megjelenését lehetetlenítik el.

Ön támogatja az Orbán-tervnek ezt a pontját?          IGEN          NEM


4. Az Orbán-terv fontos része a magyar gazdaság külső és belső pénzügyi erőforrásainak haveri oligarchák, kormányhoz hű gazdasági szereplők kezére játszása.

Az Orbán-kormány célja egy, a kormányhoz és a kormánypártokhoz mindig hű, erős gazdasági oligarchia létrehozása. Magyarországon a nagy állami közbeszerzési pályázatokon rendre Orbán Viktor családjához vagy baráti köréhez tartozó nagyvállalkozók nyernek, a baráti cégek működését nagy összegű állami kölcsönökkel segítik. Az egykori állami nagybirtokok jelentős része is olyan haveri nagyvállalkozók tulajdonába került, akik mezőgazdasággal korábban sohasem foglalkoztak. A verseny kizárása a nagy állami beruházásokból és uniós pályázatokból a hazai gazdaság nemzetközi versenyképességét veszélyezteti.

Ön támogatja az Orbán-tervnek ezt a pontját?          IGEN          NEM


5. Orbán Viktor célja, hogy a társadalomban meglévő fékek és ellensúlyok teljes lebontásával minimálisra csökkentse a kormánykritikus független intézmények számát és befolyását.

Az Orbán-kormányzat fokozatosan építi le a fékek és ellensúlyok rendszerét. Olyan, korábban független intézmények kerültek egyoldalú állami befolyás alá, mint az ügyészség, az igazságszolgáltatás, az Alkotmánybíróság, a Nemzeti Bank, a médiafelügyelet, a Nemzeti Választási Iroda. A civiltörvénnyel a civilkontrollt, a média fokozatos bekebelezésével pedig a független újságírást lehetetlenítik el. A fékek és ellensúlyok rendszerének meggyengítése, az államgépezet külső ellenőrzésének megszűnése súlyos funkciózavarhoz vezet.

Ön támogatja az Orbán-tervnek ezt a pontját?          IGEN          NEM


6. Az Orbán-terv egyik sarkalatos pontja, hogy az oktatási rendszer átalakításával önálló gondolkodásra és véleményalkotásra képtelen fejbólintó Jánosokat neveljen az ifjúságból.

A felsőoktatásban az államilag finanszírozott szakok egyre növekvő mértékben történő visszaszorulása, a gimnáziumok számának csökkentése, a szakképzésen belül a közismereti tárgyak csökkenő aránya párosulva az államosított iskolákban egyre nagyobb méretben jelentkező tanárhiánnyal és a központi irányításból fakadó működési zavarokkal az oktatás színvonalának drasztikus romlásához vezetett, mely időről-időre visszatükröződik a nemzetközi kompetencia-mérésekben. Orbán a neki nem tetsző hazánkban működő külföldi egyetemek működését ellehetetleníti.

Ön támogatja az Orbán-tervnek ezt a pontját?          IGEN          NEM


7. Az Orbán-terv fontos eleme a hazai kultúra feletti teljes ellenőrzés megvalósítása, a művészeti szabadság felszámolása, egységes kulturális és ideológiai világkép kialakítása.

Orbán Viktor kormányzata a kultúrában sem tűri meg a sokféleséget. Az Alaptörvényben is nevesített Magyar Művészeti Akadémián keresztül gyakorolt állami mecenatúra csak az ideológiailag a kormánynak kedves művek létrehozását támogatja, megnehezítve vagy ellehetetlenítve független vagy másként gondolkodó alkotók illetve alkotói műhelyek munkáját. Az egyoldalú anyagi támogatás a hagyományosan sokszínű magyar kultúra elszegényesedéséhez fog vezetni.

Ön támogatja az Orbán-tervnek ezt a pontját?          IGEN          NEM


Ha tetszett az alternatív konzultációs kérdőív, akkor annak pdf-formátumú változatát az eredeti konzultációs lappal tipográfiailag megegyező formátumban innen letölthetitek. Ha kinyomtatjátok, akár visszaküldhetitek az eredeti kérdőívhez mellékelt válaszborítékban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése