Parlament

Parlament

2017. augusztus 17., csütörtök

Szép és okos lányaim a nagyvilágban

Az első nyár, hogy már csak két lányom iskolai eredményéről számolhatok be, Bori már egy éve dolgozó népünk hasznos tagja, és változatlanul van egy csaknem mindennapi elfoglaltságot adó főállása, fizetős mellékállásai és továbbra is önkénteskedik a Haver Alapítványnál.
Munkája kapcsán idén olyan országokba is eljuthatott, ahol még sohasem járt, így május végén Londonban volt egy konferencián, júliusban pedig a Centropa nyári akadémiája kapcsán - melyben szervezőként működött közre - Belgrádban járt.
Big Ben

Lift a Mágiaügyi Minisztériumba

Tower Bridge
Bori nagyon élvezi a középiskolásokkal való foglalkozást, a Haver Alapítvány érzékenyítő foglalkozásait. Mostanában egyre gyakrabban mondogatja, hogy szívesen tanítana társadalomtudományt középiskolásoknak, mert úgy érzi, hogy nagy az elmaradás ezen a téren.
Bori foglalkozást vezet (forrás: Haver)
Orsi vizsgaidőszaka elég hektikus volt, mert a megelőző héten volt kedvese tisztavatása, akkor voltak kint a barátai és mi is Izraelben, ezért szinte semmit nem tudott tanulni. Mivel az utolsó vizsgája után másfél nappal repült Las Vegasba nyári gyakorlatra, és annak előkészítése is elég sok szervezést igényelt (munkavállalói vízum megszerzése, lakásbérlés, az utazás megszervezése), menet közben sem tudott folyamatosan a vizsgáira koncentrálni. Mondogatta is folyton, hogy most nagyon rosszul fognak sikerülni a vizsgái. Hát Orsinál az a "rosszul", ha "csak" 88 %-ra teljesít (tavalyi eredménye 87 % volt, ez a harmadik legjobb volt az évfolyamon, mellyel egy ösztöndíjat is elnyert).
Negyedmagával augusztus elején szerencsésen megérkezett Las Vegasba, azonnal elkezdték intézni a zöld kártyát, hogy mihamarabb munkába állhassanak, de hogy addig se teljen hiába az idő, kicsit utazgatnak, pl. a "közeli" San Franciscóba (másfél óra repülővel, kb. mint ide Berlin). Biciklit béreltek, de busszal a környéket is bejárják.
A négy lány Vegasban

Háttérben a Bellagio szálloda

Párában a Golden Gate

A Lombard Street szerpentinje
A jövő héten már megkezdődik a munka, de a hétvégéik szabadok lesznek. Las Vegasban 9 órával van később, ezért komolyan szervezni kell, hogy mikor tudunk Orsival chatelni.
Petra hasonlóan kitűnővel zárt, mint tavaly, de ezúttal "csak" öt dicséretet kapott. Neki is mozgalmasan telt a nyár. A családi izraeli utazás után egy hetet iskolai táborban töltött Zamárdiban, amit megtoldottunk egy családi hétvégével Balatonszemesen. Egy barátnőjénél is töltött néhány napot, ezenkívül egy egyhetes főzőtáborban is volt, és minden este hozta haza nekünk a kóstolókat. Természetesen nem maradhatott el a békéscsabai népművészeti tábor sem.
Petra népi táncot tanul

Petra gyertyát márt
Petra pizzát gyúr

Petra krémet kever

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése