Parlament

Parlament

2013. szeptember 10., kedd

Jelentés Orsiról

Amikor tavaly Bori Amszterdamban volt, egy hónap után már vagy 50 képet posztolt a Facebookra és volt vagy 30 friss blogbejegyzése. Lelkes posztban számoltam be arról, hogy milyen jó dolog a webkettő, mert bármilyen messze van a gyermekünk, mindent tudunk róla.
Orsi nem olyan kitárulkozó személyiség, mint Bori, az eltelt öt hét alatt mindössze egy fényképet posztolt magáról a fácséra, blogot nem ír. Persze majd' minden nap beszélünk Skype-on, így nagyjából nyomon követjük a legközépsőbb lányunkkal történteket.
Orsi első három hete Hawaii volt, Gederán lakott barátja, Sahar nagyszüleinél. Két esküvőn és egy születésnapon is részt vettek, így Orsi megtapasztalhatta, milyenek az izraeli családi ünnepek.
Sok mindent el tudtak Saharral intézni: Orsi személyi igazolványát, bankszámláját és mobiltelefon-előfizetését, de a nyelvtanfolyamot, az ulpánt nem. A Tel Avivban induló nyelvtanfolyamot 25 év felettieknek indították, Tiberias-on lett volna lehetőség, de az túl messze van. Végül is Sahar szülei az egyik esküvőre kiutaztak és kint töltöttek vagy tíz napot és ezalatt egy-két dolgot elintéztek. A Gedera és Tel Aviv között félúton lévő Rehovot mellett, Na'an-ban egy kibucban szeptember elején induló nyelvtanfolyamon szereztek helyet Orsinak.
A kibucban a nyelvtanfolyamon csupa fiatal van a világ minden tájáról. Kétágyas szobákban vannak elhelyezve (Orsi szobatársnője egy svéd lány, egy bizonyos Cassandra Andersson), és a tanulás mellett dolgoznak is, Orsi például egy kutyatelepen a kutyákkal foglalkozik. Ma Jeruzsálemben voltak egy egynapos kiránduláson.
Sahar a 19. születésnapjára kapott a szüleitől egy 16 éves Volkswagen Polo-t, az őszi ünnepekre azzal ment Orsiért a kibuchoz.
Beteszek ide néhány, a Facebookról Orsi társaitól összelopkodott fényképet Orsi mindennapjairól:
Orsi és Sahar este a tengerparton
Orsi társaival a kibucban
Orsi a kutyatelepen
A társaság a városban

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése