Parlament

Parlament

2012. szeptember 21., péntek

Bori és a Web2

Pont egy hónapja repült el Bori Amszterdamba, mi pedig azon gondolkodunk, hogy a Web2 előtti őskorban a szülők hogyan tartották a kapcsolatukat távolba szakadt gyermekükkel.
Emlékszem, milyen nehezen viseltük azt az első pár napot, amíg Borinak lett internetje (wifi-re számított, ezért hálózati csatoló kábelt nem vitt magával), alig vártuk első fészbuk- és blogbejegyzését.
Szerencsére Borikánk aktív bloggoló, egy hónap alatt 33 posztot írt. A fészbukon is egyre bővül amszterdami fotóalbuma.
Szkájpon minden nap beszélünk, bár a video-telefonálásnál néha lefagy a kép, de legalább láthatjuk, hogy néz ki, nem fogyott-e le nagyon, eszik-e rendesen.
Felesleges tehát, hogy első hónapjáról írjak, mert dokumentálja ő maga rendesen, nemcsak magáról, de osztrák barátnőjéről, annak barátnőiről valamint orosz, észt, cseh, lengyel, olasz, svéd, belga, görög kollégiumi szomszédairól is ír eleget.
De ha már a Web2-nél tartunk, Bori egy bohókás fényképpel szerette volna meglepni itthon hagyott párját.Barátnője lefotózta őt egy festői csatorna-parton sok-sok bicikli között, amint a "HAPPY B-DAY" betűit tartja a kezében. Az én feladatom egy panoráma-kép összeállítása volt. Az első sorozat nem volt igazán sikeres, mert nemcsak Bori, de a fotókat készítő osztrák barátnő, Hanna is változtatta a helyét, ezért csak a biciklis képsíkot lehetett összehozni, a háttér házai össze-vissza voltak. Megismételték a fotósorozatot úgy, hogy a fotós egy pontban állt, de most az volt a bibi, hogy változtatta a fókusztávolságot (zoomolt).
Végül a "HAPPY B-D" feliratot sikerült összehoznom:

Remélem ugyanilyen vidáman telik Bori minden amszterdami napja, mint amilyen ezeken a fotókon.
Úgy tűnik, nemcsak szkájpon és fészbukon láthatjuk Borit a hátralévő négy hónapban: október végén öt napra kiutazunk hozzá, már megvan a repülőjegyünk és lefoglaltuk a szállásunkat is. Várj Amszterdam, jövünk.

1 megjegyzés:

  1. na, tessék, kiblogolod a barátom szülinapi ajándékát >.<

    Egyébként pedig: ESZEM RENDESEN!

    VálaszTörlés