Parlament

Parlament

2013. április 24., szerda

Pistike jobban teljesít

Egy éve már posztoltam Pistike és a tanító néni konfliktusáról. Most viszont megtudhattuk, hogy Pistike jobban teljesít.
Az eltelt egy évben a tanító néninek többször is figyelmeztetnie kellett Pistikét, nemrég még a tanári kart is összehívta, hogy megvitassák, alkalmazzanak-e valamilyen komolyabb szankciót Pistike ellen. Végül csak egy figyelmeztetést írtak az ellenőrzőjébe, amit Pistike azzal magyarázott szüleinek, hogy a tanító néni kettős mércét alkalmaz vele szemben, mert bezzeg a Zsoltnak mindent elnéz.
Pistike elhatározta, bebizonyítja szüleinek, hogy jobban teljesít. Mivel szereti nézni a Legyen Ön is milliomost, ravasz kérdések mögé rejtette mondanivalóját, valahogy így:
  • Ki felelt ma ötösre környezetből?
    A. Zsolt                                B. Luca
    C. Pistike*                         D. Márk
    *Pistike kedvenc tárgya a környezet, különösen a békákat szereti (Zsolt szerint senki nem szereti úgy a békákat, mint Pistike)
  • Hány fekvőtámaszt nyomott Pistike a tornaórán?
    A. Egyet se                          B. Tízet
    C. Harmincat                      D. Negyvenötöt*
    *
    Pistike gyakran eljár gyúrni (Luca szerint Pistike nagyon erős)
  • Hányszor késett el Pistike az iskolából az elmúlt hónapban?
    A. Minden nap                    B. Ötször
    C. Háromszor                     D. Egyszer, de az is a Novák hibája** A Novákkal folyton békákat kell dobálni az árokparton (Novák szerint is ő vette rá Pistikét, hogy az iskola helyett inkább a békákat dobálják)
Pistike szeret biztosra menni, ezért a jó választ narancssárgával jelölte meg (valahogy vonzódik ehhez a színhez), és rövid magyarázatot fűzött a helyes válaszhoz.
Pistike szülei nagyon szeretik a gyermeküket és örülnek, hogy jobban teljesít, de úgy gondolják, nem lehet véletlen, hogy a tanító néni ugyanazokat a hibákat teszi szóvá Pistikének, amiket ők is folyton emlegetnek. Azt remélik, előbb-utóbb benő a feje lágya.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése