Parlament

Parlament

2015. szeptember 30., szerda

Pistike és Lapicska Jenő

Annyi mindenkit megismerhettünk már Pistike osztálytársai és tanárai közül, hogy teljesen elfeledkeztem Pistike legjobb barátjáról, Lapicska Jenőről. Pedig Lapicskával már óvodás koruk óta ismerik egymást, nagyon sok közös csínyben voltak benne, együtt rejtettek szürke egeret az óvónéni köpenye zsebébe, a homokozóban együtt dobálták meg a lányokat homokbombával. Erős kapocs ez, na.
Örültek, hogy mindkettőjüket ugyanabba az iskolába íratta be az anyukája. A suliban aztán az óvodás barátság egyre inkább érdekszövetséggé kezdett alakulni. Jenő jó volt matekból, gyakran súgott Pistikének, Pistike viszont mindig megengedte, hogy Jenő róla másolja a környezet-háziját. Hamar megmutatkozott, hogy Lapicska jól ért a pénzhez, ezért amikor Pistike először lett az osztály diákbizottságának az elnöke, őt bízta meg az osztálypénztár kezelésével.
Amikor Pistikét Norbi váltotta az elnöki székben, Jenő nem feledkezett meg régi pártfogójáról és barátjáról. Jenő kezdetben csak gyűjtötte a Matchbox autókat, de hamar rájött, hogy lehet őket csereberélni, adni-venni, és ebből jó kis zsebpénz-kiegészítésre tett szert. Pistike választási kampányát is ebből a pénzből támogatta, így Pistike hamarosan ismét elnök lett.
Lapicska Jenő az iskolai újságban is kibérelt egy oldalt, és övé volt a második szünetben az iskolarádió is. Mindkettőben kampányolt óvodáskori barátja sikeréért.
Úgy tűnt, hogy Pistike és Jenő barátsága megtörhetetlen. Pistike, immár ismét diákbizottsági elnökként Jenőt bízta meg a sportköri plakátok legyártásával, és ő szerezhette be a cselgáncs-öltözékeket is, persze mindkettőt osztálypénzből. Csakhogy Jenő egyre követelőzőbb lett, már az osztálykirándulás megszervezését is magának akarta, Pistike környezetében pedig új barátok kezdtek feltűnni, például a már korábban említett Pénzes Csaba. Pistike inkább ővele szerveztette meg az osztálykirándulást.
Lapicska Jenőben összetört valami, olyan csúnya szavakat kezdett mondani Pistikére, amit ha meghallott volna a tanító néni, biztosan behívatta volna Jenő anyukáját. Az iskolaújságban és az iskolarádióban is egyre többet kritizálta Pistike elnöki módszereit.
Persze Pistike sem tétlenkedett. Először a sportköri ruhák beszerzésétől tiltotta el Jenőt, később a plakátszerződést is felbontotta vele. Sajnos az újságot és a rádiót nem veheti el tőle, de már dolgozik azon, hogy saját újságja és rádiója legyen.
Pistike és Jenő anyukája még mindig barátnők, és gyakran emlékeznek vissza, mennyit pletykáltak a játszótéri padon, miközben a két huncut gyerek önfeledten játszott a homokozóban. De úgy tűnik, azok az idők végleg elmúltak. Csak a homokozó maradt...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése