Parlament

Parlament

2015. március 11., szerda

Szanaszéjjel síelt a család

Ebben a szezonban nem volt, és már nem is lesz családi sízés.
Bori még decemberben volt egy hetet síelni Val di Fiemmében, és erről részletesen be is számolt a blogjában. Bori barátja, Bálint síoktató, ezért síszezonban sokat van távol. Lehet, hogy pont ez a jó partnerkapcsolat titka.
Petra jelentkezett az iskolai sítáborba, tegnap jöttek haza. Karintiában voltak, a Gerlitzenen. A Szilágyi Gimnázium minden évben ide szervezi a kicsik (5.-8. osztály) sítúráját. Orsi is sízett itt az iskolával. Családilag kétszer jártunk az Ossiacher-tó partján, mindkétszer itt szilvesztereztünk. Először 1998/99-ben, másodszor pedig én a két nagy lánnyal 2004/05-ben, amikor Petra még baba volt.
Petra nagyon élvezte a sítábort, lesíelt a feketével jelölt, vagyis legerősebb fokozatú pályákon is, és a zárónapi síversenyen ezüstérmes lett. Anyja síléce méretben jó volt neki, de már Orsinál, Borinál és anyjánál is nagyobb lába van, így kölcsön cipőt használt.
Én Petrával egy időben volt osztálytársaimmal síeltem, immár ötödik alkalommal. Ezúttal a Kleinarl-Flachauwinkl sírégióban voltunk Salzburg tartományban. Ez az összefüggő pályarendszer öt völgyet köt össze a hegyeken át, Flachaun áthalad a Salzburg-Villach autópálya.
Kilátás a hegytetőről

Első ízben volt pályaszállásunk, 200-300 métert kellett csak menni a felvonóig. Az immáron "kemény magnak" nevezhető társaságon kívül ketten jöttek volna el első alkalommal, de egyiküknek az utolsó pillanatban le kellett mondania az utat, így egy "újonccal" összesen kilencen vettünk részt ezen a sportos osztálytalálkozón, amely már hagyományosan nem csak a síelésről, hanem a közös kajálásokról és a nagy beszélgetésekről is szól.
Én fenn a pályán

Sajnos a sífelszerelésem már a végét járja. Azt vettem észre, hogy az egyik lécem balra elhagyja a nyomvonalat, valószínűleg elcsavarodott vagy elveszítette a rugalmasságát. Hát, semmi sem tart örökké. Így összesen két napot síeltem, íme az általam besíelt pályák (katt a nagyobb képért):
Szegény Kati idén kimarad a téli sportokból, de még a hóból is. Úgy tűnik, Orsi lányomnak Jeruzsálemben több hó jutott, mint nekünk itt Budapesten.
Orsi barátnőivel és egy hóemberrel Jeruzsálemben
Katinak a hóból ebben a szezonban csak egy december 28-i kirándulás jutott:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése