Parlament

Parlament

2013. június 16., vasárnap

Házassági évforduló Villányban

Kati ötlete volt, hogy 23. házassági évfordulónkra hagyjuk itthon a gyerekeket (pedig most ért véget az iskola és Orsi hétfőn szóbeli érettségit tesz) és ruccanjunk le Villányba egy dzsessz-hétvégére. A Gere-birtokon rendeztek dzsesszfesztivált péntek és szombat este borkóstolóval egybekötve. Szállásunk Gere Tamás és Zsolt Diófa Panziójában volt Villány kellős közepén.
A fellépő művészek között volt Falusi Mariann és a zseniális Sárik Péter dzsessz-zongorista, Fábián Juli és Zoohacker, Szakcsi Lakatos Béla triója és Rostás Mónika énekesnő, a Dresch-quartet és végül a Budapest Bár Keleti Andrással, Németh Jucival és Ruttkai Borival. Képzeljétek, még táncoltunk is!
Szombaton a Villány - Harkány útvonalon kerestük fel a geoládákat, így olyan helyekre is eljuthattunk, mint a nagyharsányi szoborpark vagy a Göntér-domb, de Siklóson is megismerhettük a váron kívül a dzsámit és a szerb templomot is. Végül Harkányban egy jót fürödtünk.
Vasárnap hazafelé menet főként Gabi tanácsát követve kerestünk fel nevezetes helyeket Pécsváradon, Zengővárkonyban, Mecseknádasdon és Kakasdon.
Jó hétvége volt, azt tervezzük, hogy az összes további házassági évfordulónkat is hasonlóan ünnepeljük meg.
Kati a villánykövesdi pincesor előtt
Ketten a szőlőhegyen
A nagyharsányi szoborparkban egy érdekes szoborral
Kati a siklósi dzsámiban
Hazafelé a mecseknádasdi Bagoly Csárdában költöttük el ünnepi ebédünket, ahol egy kis sváb helytörténeti kiállítás is volt. Az egyik falvédőn ez a szöveg szerepelt:
Erklage nie den Morgen der Müh und Arbeit gibt, es ist so schön zu sorgen für Menschen die man liebt.
Ez magyarul kb. annyit tesz: Ne hibáztasd a reggelt, mely fáradtságot és munkát ad, oly jó dolog azokról gondoskodni, akiket szeretünk.
Szebb végszó nem is lehetett volna 23. házassági évfordulónk megünneplésén.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése