Parlament

Parlament

2012. augusztus 21., kedd

Borika elrepült

Borikánk ma elrepült fél évre Amszterdamba. Még tavasszal nyert el egy Erasmus-ösztöndíjat.
A fogadó egyetem mindent megszervez a szállástól a mobiltelefonig, a számlanyitástól az egészségbiztosításig, mégis gombóc volt a torkunkban, amikor elnyelte Lisztferihegy gyomra.
Már az első nap sok mindent sikerült intéznie a kollégiumi szerződés megkötésétől a bankszámla-nyitásig. Holnap beiratkozik az egyetemre, biciklit vesz. Az első hét az ilyen mindenféle adminisztrációs ügyek elintézésére van. Gondolom, közben megismeri a környéket, kiismeri, hol tud vásárolni, hol van lehetőség szabadidős programokra, hogyan tud közlekedni.
Van egy helybéli mentora, úgyhogy nem hiszem, hogy nagyon elveszne. Internetje egyelőre még nincs, mert wifire számított, de csak kábeles van, úgyhogy még kell valahonnan szereznie egy kábelt. Addig marad a kőkorszaki telefon. Ja, kapott egy helyi SIM-kártyát is, lehet, hogy kéne hozzá egy olcsó telefon, hogy ne kelljen csereberélnie a kártyát.
Mindenesetre Bori amszterdami megérkezése csak akkor válik hivatalossá, ha megjelenik róla az első Facebook-bejegyzés, és blogbejegyzés. Stay tuned!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése